В Босилеград в Сърбия са били задържани двама българи -

...
В Босилеград в Сърбия са били задържани двама българи -
Коментари Харесай

Задържаха информативно двама българи от Босилеград по време на визитата на Вучич

В Босилеград в Сърбия са били арестувани двама българи - учителката Даниела Михайлович - майка на малко дете, и дългогодишният деятел за правата на българите в Босилеград Димитър Треперски. Това оповестяват във Фейсбук Виктор Стоянов от Фондация " Македония " и журналистът от Българска национална телевизия Богдана Лазарова.

" Задържането е без каквато и да е причина, само че е по отношение на днешното посещаване на Вучич в Босилеград - това е остарял югославски метод за заплашване на българите и заличаване на човешките им права ", написа в обществената мрежа Стоянов, като разяснява, че двамата са били задържани в домовете им.



По думите на локални поданици, представени от Богдана Лазарова, това била честа процедура на сръбските управляващи против българите.



" Димитър Треперски е извикан на осведомителен диалог който продължава часове, а Даниела Михайлович е арестувана за едно протестно писмо, което щяла да връчва на Вучич, и плакати в колата ", изяснява още журналистката, която разгласява и видео от обиска на автомобила на учителката от Босилеград.



И Стоянов, и Лазарова акцентират, че външното ни министерство е уведомено от посолството ни в Белград, а генералният ни консул в Ниш - господин Димитър Цанев, работи за освобождението на арестуваните българи.

" Време е дългогодишният кмет на общината - Владимир Захариев да си върви у дома и да спре да малтретира българите, българския бизнес и българската просвета в общината! Лично се наемам с него и с битката против него! До дни ще бъда в Босилеград и ще ви покажем проект за демократичната промяна на кмета! Времето на репресии и гнет върху българите в Сърбия ПРИКЛЮЧИ. И Вучич ще разбере това ", написа още ръководителят на Фондация " Македония ". 



Малко по-късно Богдана Лазарова заяви, че Димитър Треперски е освободен от полицейския арест незабавно след излитането на хеликоптера със сръбския президент Александър Вучич от Босилеград, а малко по-късно от ареста е пусната и Даниела Михайлович.

" Засега информацията е, че нямат предявени обвинявания и че карцерът е бил чисто осведомителен ", прибавя журналистката.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР